EASY OPTIONS TO MAKE AN APPOINTMENT

After you make your appointment you will receive a packet of information. Please fill it out as soon as possible to allow for necessary review.
 

Option 1:
Set your own Appointment Online
:

You may make the appointment yourself by selecting your time slot online for your Telemedicine Consultation

Please make an appointment for your Consultation first.  If you then also wish to schedule your vasectomy, please exit and re-enter to schedule your vasectomy for a time at least two days after the Consultation.
 
 

Option 2:
Call to Set an Appointment

Call our office at 1-888-VASECTOMY (1-888-827-3286) during regular business hours.


Option 3:
Request a Call Back to Set Up an Appointment

Click to fill out a form at any time to request an appointment. You may expect a call within one business day, (usually the same day) to set a final appointment time that is convenient for you. 
 

 

Answers to typical questions before making an appointment. Dr. Benderev will be able to answer any other questions you may have at your Consultation appointment.


1. Can the Vasectomy Consultation and Procedure be scheduled for the same day?

Answer: Today, you may schedule both the Consultation and Vasectomy appointments (After you schedule the consultation, you will need to exit and re-enter your patient portal to schedule the vasectomy procedure).  However, your Vasectomy Procedure date should be at least two days after your Consultation date. All consultations are being done online via Telemedicine.


2. If I do not want any more children now, can I save some sperm, just in case I need them later?

Answer: Yes, we offer a simple home kit for cryopreservation of sperm designed to save sperm for 5 years.. You can click here for more information.


3. Do I need a driver to take me home after my procedure?

Answer: We request that you have a driver to take you home, in the occasional case of a patient developing light headedness.


4. Do I need to return for a post procedure appointment?

Answer: Routinely, no.


5. If my insurance does not cover the vasectomy with Dr. Benderev, what is the cash cost?

Answer: The cash price for the Dr. Benderev vasectomy consult is $190 and the vasectomy procedure with post-operative care is $990. We have kept a reasonable cost compared to the $3,000+ costs found in some Los Angeles and other metropolitan areas, so as to keep it affordable for a wider range of patients.


6. Do I need to fast (avoid eating) before my vasectomy?

Answer: No. In fact, you will want to have a light meal within a couple of hours of your arrival for your procedure.


7. What are the major restrictions after the vasectomy?

Answer: You will want to avoid exercise and lifting anything over 15 pounds for one week after your vasectomy.


8. Is the price of the semen analysis after the procedure included?

Answer: Yes, it is included.
with: 
Question: Can I send my semen from home for testing or will I need to take my specimen(s) to a laboratory?
Answer: Yes, we offer a simple home kit for semen testing.

Check out Theodore Benderev, MD on Yelp

Home | No-Needle, No-Scalpel Vasectomy | Anatomy & Terms | Risks & Complications | Alternatives | What to Expect | Vasectomy Procedure | Vasectomy Reversal | Dr. Benderev | Request an Appointment | Contact Us

Site content copyright © 1999-2022 Theodore V. Benderev, M.D. All Rights Reserved. 1-888-VASECTOMY (888-827-3286)

The content of this site is provided for information only and not for medical advice.  This site makes no claims as to the accuracy of its information and is not a substitute for direct consultation with your health care professional.

Dr. Ted Benderev is a well known urologist since 1990 who has performed more than 10,000 vasectomy and vasectomy reversal procedures. His practice is conveniently located in the Orange County communities including Aliso Viejo, Anaheim, Costa Mesa, Corona, Fountain Valley, Fullerton, Huntington Beach, Irvine, Ladera Ranch, Laguna Hills, Laguna Niguel, Mission Viejo, Newport Beach, Orange, Rancho Santa Margarita, San Juan Capistrano, Santa Ana, San Clemente, Tustin, Westminster, and adjacent Inland Empire counties of Riverside and San Bernardino, San Diego and Los Angeles.